kids photo

Projekat Unapređivanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji (IMPRES) zajednički je projekat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Evropske unije za čiju je realizaciju EU izdvojila 3,75 miliona evra iz Pretpristupnih fondova (IPA) namenjenih Srbiji.

Opšti cilj projekta je da doprinese socijalnoj inkluziji i smanjenju siromaštva unapređivanjem usluga u oblasti predškolskog vaspitanja i širenjem dostupnosti za svu decu, posebno onu iz osetljivih grupa.

Svrha projekta je unapređivanje uslova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje dece, posebno iz osetljivih grupa, putem unapređivanja kvaliteta ponude predškolskih programa i proširenja prostornih kapaciteta predškolskih ustanova.

U aktivnosti projekta uključeno je 15 pilot opština i gradova: Požarevac-Kostolac, Petrovac na Mlavi, Aranđelovac, Leskovac, Kruševac, Ražanj, Surdulica, Gadžin Han, Bela Palanka, Užice, Tutin, Ruma, Beočin, Šabac i Mali Zvornik.

Aktivnosti na projektu započete su u februaru 2011, a trajaće do aprila 2014. godine.

Pogledajte više informacija o projektu...

Završen IMPRES projekat
25.04.2014 Main6

Završna konferencija IMPRES održana je 25. aprila 2014. u hotelu Zira u Beogradu. Uvodna izlaganja na konferenciji održali su prof. dr Tomislav...

Moj vrtić

Talas samovrednovanja
31.01.2014

Autor: Biljana Bošković, stručni saradnik-psiholog u PU „Vukica Mitrović“ Leskovac

Dobiti od IMPRES projekta u mojoj ustanovi su višestruke i dalekosežne. Dobili smo, pre svega, značajne obuke, treninge za trenere, mnogo sati akreditovanih programa za značajan broj zaposlenih, što je neminovno pokrenulo raznovrsne procese u ustanovi. Osnažili smo stare i formirali nove timove i podstakli njihovo...

EU zastava2 sofreco early years ib novi logo cir