Foto galerija
Sve što slika može da kaže bolje od reči

Ovo je prostor za praktičare i njihove dobre prakse jer .... slika nekad kaže i više od reči.

Vrtići bez granica - galerija broj 1

Deca rađe i lakše uče zajedno, jedna od drugih, u akciji, kada su okupljena oo zajedničkog zadatka, kada mogu da postavljaju pitanja i hipoteze, da istražuju, otkrivaju, donose zaljučke i kreiraju sopstvene produkte učenja. Dokumentovanje tog procesa ne samo da donosi radost pažljivom posmatraču već omogućava i njegovo učenje i profesionalni razvoj.

Uredimo dvorište za našu decu –roditelji kao inicijatori!

Učestvovanje porodice u programu i saradnja sa zajednicom je od krucijalne važnosti za dobrobit svakog deteta. Roditelji i zajednica dobijaju priliku da učestvuju u aktivnostima vezanim za učenje i odrastanje dece. Stalna saradnja, druženje i održavanje različitih aktivnosti i radionica, konsultovanje i razmena informacija sa roditeljima, pomažu da deca lakše i brže uče.

Održan drugi okrugli o kvalitetnim programima predškolskog vaspitanja i obrazovanja

U okviru projekta “Vrtići bez granica 2 – kvalitetno inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Srbiji“ u Beogradu je 29. januara 2016. održan drugi okrugli sto o kvalitetnim programima u predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Vebsajt je izrađen u okviru projekta „Vrtići bez granica 2- kvalitetno inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Republici Srbiji“ koji uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj – SDC realizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, UNICEF, CIP - Centar za interaktivnu pedagogiju i Institut za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.