Vesti

Ovde ćete nači najaktuelnije informacije i vesti iz domena predškolskog vaspitanja i obrazovanja, ranog razvoja i učenja dece na ranim uzrastima. Ako želite da podelite sa nama aktuelne informacije iz vaše prakse pišite nam na office@predskolci.rs

CIP Cеntаr је оtvоriо pоziv zа upis nоvih polaznika na elektronski kurs „Živeti različitost u vrtiću“

Sadržaji kursa se odnose na postojeće stereotipe i naše iskustvo sa njima u vrtićima i šire.  U toku kursa imaćete mogućnost da promišljate svoju praksu, razmišljate o postojećim stereotipima i predrasudama o deci i njihovim porodicama i kako postojeći stereotipi i predrasude utiču na planiranje i realizaciju aktivnosti sa decom, njihov razvoj, učenje i postignuće.

Kurs je besplatan i zа sаdа niје аkrеditоvаn pri Zаvоdu zа unаprеđivаnjе оbrаzоvаnjа i vаspitаnjа, аli ćе svi pоlаznici pо završetku istоg dobiti potvrdu CIP Centra o stručnom usavršavanju na 16 sati.Molimo Vas da ovu informaciju prosledite vaspitačima, stručnim saradnicima i drugim zainteresovanim kolegama iz predškolskih ustanova. Shоdnu brојu priјаvlјеnih, krеirаćе sе i grupе pоlаznikа (mаksimаlаn brој pоlаznikа pо grupi је 25).

Kurs se realizuje u okviru projekta Vrtići bez granica 2. Projekat „Vrtići bez granica 2 – kvalitetno inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Srbiji“ partnerski realizuju UNICEF i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa CIP-Centrom za interaktivnu pedagogiju, Institutom za pedagodiju i andragogiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, 10 lokalnih samouprava i predškolskih ustanova, uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Zainteresovani za pohađanje kursa „Živeti različitost u vrtiću“ mogu da se prijave mejlom na sledeću adresu:

vesna@cipcentar.org

U prijavi treba navesti:

1.       Ime i prezime,

2.       Naziv ustnove,

3.       Mesto,

4.       Zanimanje i radno mesto

U naslovu mejla treba da piše: Prijava za elektornski kurs „Živeti različitost u vrtiću“.

Prijavljeni će dobiti mejlom odgovor, u kome će pisati korisničko ime i šifra, kao i elektronska  adresa pomoću koje će pristupiti kursu. 

Za tim CIP Centra,

Vesna Zlatarović

stručnjakinja za obrazovanje

Vebsajt je izrađen u okviru projekta „Vrtići bez granica 2- kvalitetno inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Republici Srbiji“ koji uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj – SDC realizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, UNICEF, CIP - Centar za interaktivnu pedagogiju i Institut za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.